Colofon    |    Adverteren     |     Zilt op je eigen website    |     Webshop    |     ContactColofon    |    Adverteren     |     Zilt op je eigen website    |     Webshop    |     ContactDit weerbericht werd gemaakt met de meest actuele informatie die op donderdagochtend beschikbaar was.
Gedurende de verwachtingsperiode zal nieuwe informatie beschikbaar komen die niet in het Zilt Weekend Weerbericht is verwerkt.
Raadpleeg daarom altijd de meest recente weerkaarten hierboven, of op www.ziltmeteo.nl

Actuele situatie 24-uurs verwachting 48-uurs verwachting

WEEKENDWEERBERICHT VOOR  8 TOT EN MET 10 DECEMBER  2017

Winterse perikelen

Na een aantal dagen met betrekkelijk rustig weer wordt het de komende dagen wel even anders met veel winterse buien en passerende storingen.

Vrijdagmiddag +36: het koufront, dat donderdag in de middag het westen van het land bereikt, is op deze kaart al een eind onderweg naar het oosten. Het weer in de gehele westelijk heft van Europa wordt bepaald door een diepe depressie bij Noorwegen. Die stuurt erg koude en ook onstabiele lucht over ons heen, waarin zeer frequent stevige winterse buien, mogelijk met onweer, over onze omgeving trekken. In de weerkaart staan een aantal troggen getekend, waar deze buien in linie voorbij komen, maar ook daar tussenin gaat het vrolijk door. De wind komt met 30-35 knopen en stevige uitschieters uit het noordwesten. Ronduit guur weer.

Zaterdagmiddag +60: nog steeds hebben we te maken met onstabiele lucht en winterse buien. Er staat maar één trog getekend. Meer detaillering is op deze termijn niet aan te geven. Houd wederom rekening met winterse ongemakken. De noorwestelijke wind is een fractie afgenomen naar 25-30 knopen, nog steeds met windvlagen. Een langgerekt frontale zone met een aantal randstoringen is in ontwikkeling op de oceaan en is onderweg naar de Britse Eilanden.

Zondagmiddag +84: een van die storingen treffen we inmiddels boven Engeland aan, en die komt in de avond onze kant op. Door deze ontwikkelingen is bij ons de buiigheid wat gaan afnemen, omdat de aanvoer in de nacht is gaan krimpen naar het zuiden. Na een kortstondige afname van de wind in de nanacht naar zondag, staat er nu weer zo’n 30-35 knopen uit het zuiden. De storing trekt als een volwaardig laag van Engeland naar ons land om daar in de avond aan te komen. De wind ruimt daarbij naar het westen.
Zilt ARCHIEF ABONNEREN VOORPAGINA ZILT METEO  |  ZILTEWERELD

Zilt Magazine/Nimos Meteotraining - © 2014