Colofon    |    Adverteren     |     Zilt op je eigen website    |     Webshop    |     ContactColofon    |    Adverteren     |     Zilt op je eigen website    |     Webshop    |     ContactDit weerbericht werd gemaakt met de meest actuele informatie die op donderdagochtend beschikbaar was.
Gedurende de verwachtingsperiode zal nieuwe informatie beschikbaar komen die niet in het Zilt Weekend Weerbericht is verwerkt.
Raadpleeg daarom altijd de meest recente weerkaarten hierboven, of op www.ziltmeteo.nl

Actuele situatie 24-uurs verwachting 48-uurs verwachting

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 16 TOT EN MET 18 MAART 2018

Laatste stuiptrekking winter

Aanstaande woensdag 21 maart nemen we officieel afscheid van de winter. Dit weekend lijkt dat te worden opgeluisterd met binnendringen van vrieskoude lucht. Het is voornamelijk de wind, die het lentegevoel heftig weet te onderdrukken.

Vrijdagmiddag +36: het is druk boven Nederland. Maarliefst 3 fronten binden de strijd aan tussen lente en winter. De strijd gaat gewonnen worden door het meest noordelijke front, waarachter berekoude lucht zit, die door een hogedrukgebied boven Scandinavië vanuit het oosten wordt aangevoerd. Het middelste front kwam op donderdag vanuit het zuiden binnenschuiven met regen en komt nu tot stilstand. Tenslotte probeert een occlusie vanuit Frankrijk naar het noorden te trekken, maar dat gaat mislukkern. Het weerbeeld: veel bewolking met vooral in het zuiden regen. De oostelijke wind is in het noorden goed voor 30-35 knopen en neemt naar het zuiden toe af naar 10 knopen ter hoogte van de grote rivieren. Bij het zuidelijke front staat een knoop of 5.

Zaterdagmiddag +60: de droge, koude lucht is het zuiden van het land aan het bereiken. Daar kan op het front droge sneeuw vallen. Opnieuw de meeste wind in het noorden: 30-35 knopen uit het oost-noordoosten. In het zuiden is dat 20-25 knopen.

Zondagmiddag +84: het hogedrukgebied is opgeschoven naar het westen. Het gehele land zit nu in de kou met de oost-noordoostelijke wind met nog steeds 30-35 knopen.

Na het weekend schuift het hoog verder door naar het westen en maakt een noordelijke aanvoer een definitief eind aan de winter.
Zilt ARCHIEF ABONNEREN VOORPAGINA ZILT METEO  |  ZILTEWERELD

Zilt Magazine/Nimos Meteotraining - © 2014